Retourneren

Voorwoord:

Ons serviceniveau is erg hoog en een erg belangrijke pijler in ons bedrijfsproces. We zijn er dan ook erg trots op dat retourneren bij ons (bijna) niet voorkomt. Ook maken we elke klant zo blij mogelijk en dus lossen we het altijd zo goed mogelijk samen op. Alvorens elke product naar ons wordt verstuurd door de producent wordt er een kwaliteitscheck gedaan. Voordat wij de bank naar de klant sturen doen wij dit ook.

Als de balkonbank of andere producten niet aan jouw verwachtingen voldoen dan kun je het natuurlijk terugsturen. Houd er echter wel rekening mee dat je zelf de retourkosten moet betalen en dat er een retourtermijn van 14 dagen geldt. Mocht het product bij jou met schade aankomen of een mankement hebben dan betalen wij uiteraard de retourkosten en zoeken we altijd eerst naar een oplossing op afstand. Dit blijkt over het algemeen de beste oplossing.

Dan nog even dit. Als je een pakket gaat ontvangen via een pakketbezorger dan krijg je kort van te voren een bericht van de pakketbezorger in welk tijdvak je pakket wordt bezorgd. In dit bericht zit een link naar verschillende opties om je levering te wijzigen. Denk aan een neerzet toestemming of het laten afgeven bij de buren. Kies je voor neerzettoestemming dan geef je de chauffeur van de pakketbezorger toestemming om alleen dat specifieke pakket op een veilige plaats bij je huis neer te zetten of bij de buren af te geven. Hiervoor geef jij als consument toestemming aan de pakketbezorger. Op dat moment is Het Balkonbankje niet meer verantwoordelijk voor welke schade dan ook. Alle kosten die hieruit voortvloeien zoals extra verzendkosten, retourkosten, schade en vergoeding aan Het Balkonbankje voor een niet-compleet en dus onverkoopbaar product, zullen voor rekening zijn voor jou als verantwoordelijke consument

Retourvoorwaarden- en instructies:

  • Je mag het balkonbankje of een ander product wél in elkaar zetten om te testen hoe het zit en hoe het eruit ziet. Doe dit na ontvangst zo snel mogelijk.

  • Je mag de balkonbank of een ander product niet eerst in gebruik nemen en later bepalen om de bank te retourneren. Dit is bedoeld om de risico’s op beschadigingen en gebruikssporen te elimineren.

  • Laat de (kartonnen) verpakking(en) en de eventuele stootbeschermers intact gedurende de overweging periode van 14 dagen. Op deze manier wordt de beste bescherming gewaarborgd.

  • Verpak de onderdelen op dezelfde wijze als je het aantrof en plaats ze terug in doos zoals ze op de originele manier waren verpakt en geplaatst. Op deze manier wordt de beste bescherming gewaarborgd. Mocht het niet lukken of je bent er niet zeker over; neem dan altijd eerst contact op alvorens je het product retour stuurt.

  • Zorg ervoor dat je meegeleverde bevestigingsmaterialen dusdanig verpakt dat ze geen schade kunnen maken aan het verpakte product. Wikkel bijvoorbeeld een stuk karton om de bevestigingsonderdelen heen en plak deze dicht met tape.

Je hebt na ontvangst 14 dagen de tijd om een retourverzoek in te dienen. Hiervoor kun je een mail sturen naar info@hetbalkonbankje.nl. Vermeld hierbij het ordernummer en de reden van retour. Vervolgens plannen wij een pick-up afspraak in met onze vervoerpartner.

Retourkosten

Het verzekerd retourneren van een balkonbank kost €39,95 binnen Nederland. Een kleine doos kost €6,95 om retour te sturen. Bekijk hier de retourkosten voor het buitenland. Voor het buitenland zijn de retourkosten per land verschillend. Mocht je het product zelf willen terugbrengen naar ons adres in Amsterdam, dan kan dat ook. Neem hiervoor echter ook eerst contact op om een afspraak in te plannen.

Zodra het product retour is gekomen dan zullen we het product controleren op eventuele beschadigingen en gebruikssporen. Als deze niet zijn geconstateerd zal je binnen 14 dagen minus de door ons vooruitbetaalde retourkosten worden terugbetaald. Mocht er buiten jouw schuld schade of een technisch mankement zijn dan retourneren wij het volledige bedrag of ruilen we het product kosteloos om.