Wat wordt er allemaal bij het balkonbankje geleverd?

Het balkonbankje wordt stevig verpakt in een dikke kartonnen doos geleverd. In de doos vind je 7 onderdelen, 12 rvs inbusbouten en een inbussleutel. Na aankoop ontvang je een digitale pdf handleiding via e-mail. Ook is er een instructiefilm beschikbaar op ons YouTube kanaal.

Is het balkonbankje eenvoudig in elkaar te zetten?

Ja. De digitale handleiding die je na aankoop ontvangt is makkelijk te volgen. Om monteren van het balkonbankje nog makkelijker te maken hebben we een instructiefilm gemaakt. Deze kun je bekijken op ons YouTube kanaal.

Kan het balkonbankje gemonteerd geleverd worden?

Dit is alleen mogelijk binnen Nederland. Kosten zijn €50 en worden op locatie betaald. Dit kan contant of via een betaalverzoek zoals Tikkie.

In welke maten wordt het balkonbankje standaard geleverd?

Het balkonbankje wordt geleverd in de volgende maten.

– 120 cm breed
– 100 cm breed
– 85 cm breed
– 80 cm breed.

Beide balkonbankjes hebben een zithoogte van 40 cm, een diepte van 65 cm inclusief leuning en 60 cm exclusief leuning. De totale hoogte is 90 cm.

We blijven nieuwe modellen maken dus houd de webshop goed in de gaten. Mocht je een maatwerkwens hebben; lees dan de FAQ hieronder.

Kan ik het balkonbankje op maat laten maken?

Wij kunnen een balkon bank op maat of in die zin balkonmeubelen op maat voor je laten maken. Hier zit een gemiddelde wachttijd op van drie maanden omdat het in Indonesië wordt geproduceerd. Kijk voor meer informatie op onze maatwerkpagina of neem direct contact op.

Wordt er een balkonbank kussen meegeleverd?

Er wordt standaard geen balkonbank kussen meegeleverd. Deze kun je apart aankopen in de webshop. Kijk hier voor de balkonbank kussen van 85 cm. Kijk hier voor de balkonbank kussen van 100 cm.

Is het balkonbankje waterdicht?

Het balkonbankje is niet 100% waterdicht omdat er minimale ruimte is vrijgelaten tussen de houten latten. Bij een zware of lange regenbui zal de opbergruimte dan ook niet droog blijven; maar niet doorweekt. Dit ligt er natuurlijk ook aan hoe beschut de plek is waar het bankje op staat en hoe lang het regent. We raden aan om bij nat weer of een natte periode geen spullen in de opbergruimte te plaatsen die absoluut niet nat mogen worden.

Hoe zwaar is het balkonbankje?

Het balkonbankje van 120 cm breed is ongeveer 40 kg. Het balkonbankje van 1 meter breed is ongeveer 36 kilogram. Het balkonbankje van 85 cm breed is ongeveer 33 kilogram. Het balkonbankje van 80 cm breed is ongeveer 31 kg.

Hoe kan ik het balkonbankje het best onderhouden?

Om het balkonbankje de beste bescherming te kunnen bieden raden we aan de bank te behandelen met een hoogwaardige teak sealer zoals Teak Wonder Teak Sealer of Rubio Monocoat Hybrid Wood Protector. Minimaal twee keer. Behandelen is het best als het balkonbankje nog niet is gemonteerd. Zo kun je elk los onderdeel volledig  behandelen alvorens je de balkonbank monteert.

Kan ik het balkonbankje onbehandeld laten?

Teakhout is van nature erg goed bestendig tegen de elementen zoals zon, wind en regen. De honingbruine kleur zal in 8 tot 12 maanden vergrijzen in een platinagrijze kleur.
Echter; omdat hout een natuurproduct is zal het houtoppervlak door uitdroging en werking minuscule scheurtjes gaan vertonen. Dit is een natuurlijk en niet schadelijk effect. Een jaarlijkse behandeling met Teak Wonder Teak Sealer of Rubio Monocoat Hybrid Wood Protector zorgt voor een betere bescherming tegen uitdroging en verkleuring en garandeert daarmee een langere levensduur.

Waar wordt het balkonbankje geproduceerd?

Het balkonbankje wordt in Indonesië geproduceerd door een zeer ervaren meubelproducent. De balkonbankjes en elk ander product dat wij importeren is gedekt een FLEGT-vergunning. Als je meer wilt lezen over wat een FLEGT-vergunning precies is, dan verwijzen we je door naar deze pagina op de site van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. 

Wordt het balkonbankje ook aan het buitenland geleverd?

Wij leveren binnen de EU en sommige landen buiten de EU. Kijk hier voor de actuele verzendkosten en leveringsinformatie.

Kan ik het balkonbankje inkopen voor verkoop in mijn winkel of in mijn webshop?

Dit is mogelijk. Wij kunnen naast Het Balkonbankje, vele andere meubelen en accessoires produceren en leveren. Neem contact op voor de mogelijkheden. https://www.hetbalkonbankje.nl/contact/.