Wat wordt er allemaal bij het balkonbankje geleverd?

Het balkonbankje wordt stevig verpakt in een dikke kartonnen doos geleverd. In de doos vind je 7 onderdelen, 12 rvs inbusbouten en een inbussleutel. Na aankoop ontvang je een digitale pdf handleiding via e-mail. Ook is er een instructiefilm beschikbaar op ons YouTube kanaal.

Is het balkonbankje eenvoudig in elkaar te zetten?

Ja. De digitale handleiding die je na aankoop ontvangt is makkelijk te volgen. Om monteren van het balkonbankje nog makkelijker te maken hebben we een instructiefilm gemaakt. Deze kun je bekijken op ons YouTube kanaal.

Kan het balkonbankje gemonteerd geleverd worden?

Dit is mogelijk. Afhankelijk van waar je woont wordt er bepaald of we het bankje gemonteerd afsturen of op locatie in elkaar zetten. Hier zitten kosten aan verbonden die op het moment van aanvragen berekend. Omdat wij zelf in Amsterdam wonen zullen de kosten voor klanten in en rondom Amsterdam bijvoorbeeld het goedkoopst zijn.

Wordt het balkonbankje gratis geleverd?

Ja. Binnen Nederland wordt het balkonbankje gratis geleverd.

In welke maten wordt het balkonbankje standaard geleverd?

Het balkonbankje wordt geleverd in 100 en 85 cm breed. Beide balkonbankjes hebben een zithoogte van 40 cm, een diepte van 60 cm en een totale hoogte van 90 cm.

Kan ik het balkonbankje op maat laten maken?

Wij kunnen maatwerk leveren. Hier zit een gemiddelde wachttijd op van drie maanden omdat het in Indonesië wordt geproduceerd. Kijk voor meer informatie op onze maatwerkpagina of neem direct contact op.

Wordt er een balkonbank kussen meegeleverd?

Er wordt geen balkonbank kussen meegeleverd. Deze kun je apart aankopen. Kijk hier voor de balkonbank kussen van 85 cm. Kijk hier voor de balkonbank kussen van 100 cm.

Is het balkonbankje waterdicht?

Het balkonbankje is niet 100% waterdicht omdat er ruimte is vrijgelaten tussen de houten latten. Bij een zware of lange regenbui zal de opbergruimte dan ook nat worden, maar niet doorweekt. Dit ligt er natuurlijk ook aan hoe beschut de plek is waar het bankje op staat. We raden aan om geen spullen in de opbergruimte te plaatsen die absoluut niet nat mogen worden.

Hoe zwaar is het balkonbankje?

Het balkonbankje van 1 meter breed is ongeveer 36 kilogram. Het balkonbankje van 85 cm breed is ongeveer 33 kilogram.

Hoe kan ik het balkonbankje het best onderhouden?

Om het balkonbankje de beste bescherming te kunnen bieden raden we aan de bank te behandelen met een hoogwaardige teak sealer of een tuinmeubelbeits. Hier zijn verschillende goede merken van in omloop en online of bij een bouwmarkt verkrijgbaar. Het mooiste effect wordt behaald met een transparante matte dekking. Behandelen is het best als het bankje nog niet is gemonteerd. Zo kun je elk los onderdeel volledig  behandelen alvorens je de balkon bank monteert. 

Kan ik het balkonbankje onbehandeld laten?

Ja. Teakhout is van nature erg goed bestendig tegen de elementen zoals zon, wind en regen. De honingbruine kleur zal in 8 tot 12 maanden vergrijzen in een platinagrijze kleur. Omdat hout een natuurproduct is zal het houtoppervlak door uitdroging en werking minuscule scheurtjes gaan vertonen. Dit is een natuurlijk, niet schadelijk effect. Een behandeling, en een jaarlijkse herhaling hiervan zorgt voor een betere bescherming tegen uitdroging en verkleuring en daarmee een langere levensduur. Vandaar dat wij aanraden het balkonbankje vóór montage te behandelen met een hoogwaardige teak sealer of tuinmeubelbeits.

Waar wordt het balkonbankje geproduceerd?

Het balkonbankje wordt in Indonesië voor een eerlijke prijs geproduceerd door een zeer ervaren meubelproducent onder leiding van een jonge vrouw. De balkonbankjes en elk ander product dat wij importeren is gedekt door een in Indonesië afgegeven FLEGT-vergunning. Als je meer wilt lezen over wat een FLEGT-vergunning precies is dan verwijzen wij je door naar deze pagina op de site van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. 

Wordt het balkonbankje ook aan het buitenland geleverd?

Ja, we kunnen het balkonbankje aan een adres in het buitenland leveren. Dit doen we op aanvraag. Op het moment van aanvragen zullen wij naar de laagste transportkosten zoeken.

Kan ik het balkonbankje inkopen voor verkoop in mijn winkel of in mijn webshop?

Dit is mogelijk. Wij kunnen naast Het Balkonbankje, vele andere meubelen en accessoires produceren en leveren. Neem contact op voor de mogelijkheden. https://www.hetbalkonbankje.nl/contact/.