Het Balkonbankje ®

Een duurzame teakhouten balkonbank met opbergruimte

Shop nu Whatsapp

Houd je balkon netjes en opgeruimd. Volledig afneembare zitklep.

Verkrijgbaar in verschillende breedtes en dieptes.

Duurzaam geproduceerd in Indonesië met FLEGT licentie.

Gemaakt om lang mee te gaan. Teak blijft mooi, recht en strak. Beste houtsoort.

Precies de juiste maten. Neem er een kussen bij. Kies uit 37 kleuren.

Zet de balkonbank in no time in elkaar! Inclusief YouTube montage video.

Het Balkonbankje ®. Een duurzame teakhouten balkonbank met opbergruimte

Laat je inspireren door Het Balkonbankje. Bezoek onze webshop nu, stel een vraag of lees hieronder verder.

Bezoek shop Whatsapp

Wat maakt Het Balkonbankje ® zo goed

Ben je op zoek naar balkoninspiratie?

Het Balkonbankje ® is de kern van een gezellig balkon. Heerlijk uit de wind luieren in de zon op je balkon. Wie wil dat nou niet!

Onze duurzame teakhouten balkonbank is te combineren met leuke andere producten voor je balkon. Denk aan een bijpassende teakhouten balkonhocker met opbergruimte, zitkussens, sierkussens en rugkussens.

Maar ook teakhouten planten wandrekken, buitenkleden en onderhoudsproducten.

Shop nu

Grote opbergruimte voor een opgeruimd en net balkon.

Elke balkonbank is voorzien van een grote opbergruimte onder de volledig afneembare zitting.

Of je er nou kratten bier in bewaart of er balkontuinspullen in bewaart. De opbergruimte in de balkonbank is ruim genoeg om je balkon netjes en opgeruimd te houden. 

Er zijn verschillende balkonbank maten; dus ook verschillende opbergruimte formaten.

Shop nu

Ideale afmetingen voor elk balkon

Of je de balkonbank nou in de breedte of de lengte wilt plaatsen, voor iedere balkonafmeting hebben wij een balkonbank oplossing. We hebben standaard balkonbanken met een diepte van 65 cm; maar ook diepere balkon loungebanken met een diepte van 85 cm.

Ook bieden we balkonsets en balkon loungesets. Deze balkonmeubel sets bestaan uit een combinatie van een balkonbank en een balkonhocker. De balkonhocker is een balkon bijzettafel, een voetenbank en een extra balkonzitje in éen. Gebruik de balkonhocker in elke situatie.

Shop nu

Duurzaam geproduceerd in Indonesië

Het teakhout dat wordt aangekocht voor de productie van onze teakhouten meubelen is verkregen met een FLEGT licentie. Dat wil zeggen dat het legaal is gekapt en afkomstig is van geregistreerde plantages in Indonesië. Wil je hier meer over lezen dan verwijzen we je graag naar deze pagina op de site van het NVWA of van FLEGT.

Shop nu

Hoge kwaliteit. Gemaakt om lang mee te gaan.

Onze teakhouten balkonmeubelen worden in Indonesië geproduceerd onder hoge kwaliteit. Zowel tijdens als na de productie worden alle balkonmeubelen gecontroleerd en getest om de beste kwaliteit te garanderen. Wij hebben veel kennis in huis over hout en houtbewerking. Van teak als beste outdoor houtsoort tot aan ijzersterke constructie. Het zit in onze DNA.

Onder scherp toezicht van de meester meubelmaker worden de houten delen uit het geselecteerde teakhout gezaagd en geprepareerd tot de onderdelen die tezamen een stevige en veilige balkon bank zullen vormen. Elk exemplaar wordt in elkaar gezet en uitvoerig getest. Zodra de balkon bank de test heeft doorstaan wordt het balkonbankje goed verpakt; klaar voor transport naar Nederland.

Gezien onze tevreden klanten zijn wij blij zijn met het resultaat.

Shop nu

Comfortabel zitten

Het is heerlijk zitten op het teakhouten balkonbankje met opbergruimte. De rugleuning staat in de perfecte hoek waardoor je niet te veel voorover of achterover zit. Het brede zitvlak van 40 cm hoog zorgt voor een goede ondersteuning bij elke lichaamslengte.

Doordat het balkonbankje geen armleuningen heeft behoud je alle ruimte om te zitten zoals je wilt. Bijvoorbeeld lekker met een comfortabel kussen tegen de balkonmuur aan; rechtop, met zijn tweetjes of juist met de voeten omhoog als je de balkonbank combineert met een balkonhocker met opbergruimte.

Maak je zitervaring nog fijner met een comfortabele balkonbank kussen. Waterafstotend, slijtvast, kleurecht en met een volledig afneembare hoes dat geschikt is voor de wasmachine. Kies uit 37 kleuren. Verschillende kussens; balkonbank kussens, rugkussens en sierkussens.

Shop nu

Eenvoudige montage

Het balkonbankje is eenvoudig in elkaar te zetten. Binnen no time kun jij lekker genieten op je balkon. De balkonbank wordt gedemonteerd geleverd in stevige kartonnen dozen. Alvorens er wordt verzonden wordt het balkonbankje getest en nagelopen.

De balkonbank bestaat uit 7 losse delen en wordt aan beide kanten met 12 meegeleverde rvs inbusbouten gemonteerd tot een stevig geheel. Gemaakt om lang mee te gaan. Er wordt tevens een inbussleutel meegeleverd.

Bekijk alvast de YouTube balkonbank montage video.

Shop nu

Veelgestelde vragen

FAQ categorieën

Het Balkonbankje ®

Het balkonbankje wordt geleverd met 12 rvs inbusbouten en een inbussleutel. Je ontvangt een digitale handleiding en YouTube montage video. In de doos zitten 7 onderdelen die precies in elkaar passen en worden vastgedraaid doormiddel van de inbusbouten.

De balkonbank is verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Kijk op onze balkonbank categoriepagina voor de huidige afmetingen. Ook kun je bij ons terecht voor balkonsets. We zijn constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe maten, variaties en producten, dus houd ons goed in de gaten.

Op aanvraag kunnen we balkonmeubelen op maat maken. Neem daarvoor contact met ons op. Ga uit van een langere levertijd van zo’n 3 tot 4 maanden. Dus hoe eerder je een aanvraag doet en akkoord bent; hoe eerder jij een balkonmeubel hebt om hier in het juiste seizoen van te genieten.

Onze balkonmeubelen worden in Indonesië gemaakt van plantage teakhout dat wordt verkregen met een FLEGT certificaat. Lees hier meer over het FLEGT programma

De opbergruimte van de balkonbank is niet volledig afgesloten. Dat gezegd hebbende wordt de inhoud van de balkonbank niet erg nat. We raden dan ook aan om er geen spullen in te leggen die absoluut niet nat mogen worden. Onze klanten hebben hier geen last van en gebruiken de opslagruimte dan ook voor uiteenlopende zaken. Denk aan de opslag van een krat bier, tot en parkspullen en balkonspullen zoals balkontuin attributen en potgrond.

Je dient de balkonbank zelf in elkaar te zetten. Dit is een fluitje van een cent. De onderdelen zijn genummerd en vaak wordt de balkonbank gecontroleerd alvorens die wordt geleverd. Ook wordt een een digitale handleiding en een YouTube montage instructie meegezonden na aankoop. Je zit in No Time op de balkonbank te genieten op je balkon.

De balkonbank kan tegen een meerprijs op locatie worden gemonteerd. Dit kan alleen in Nederland en is afhankelijk van waar je woont.

Kussen zijn optioneel. Onze kussens zijn waterafstotend, slijt en kleurvast en de hoes kan in de wasmachine worden gewassen. Bekijk alle kussens voor alle balkonmeubelen.

Onze balkonmeubelen zijn alleen online verkrijgbaar. De klantfoto’s en de reviews spreken voor zich. Op de productpagina’s vind je meer leuke foto’s van de balkonmeubelen bij onze klanten, ook lees je hier hun reviews. Lees ook onze reviews in ons Google Bedrijfsprofiel.

Behandeling

De balkonbank delen zijn ‘uit de doos’ licht behandeld. We raden aan het teakhout alsnog een behandeling te geven om het hout mooi en gezond te houden. Ook behoud je de kleur zo langer. 

Wij bieden in onze webshop twee verschillende producten aan om het teak te beschermen. 

Teak Wonder Dressing en Sealer

 • Aanbrengen in 2 tot 3 lagen
 • Per laag 1 uur droogtijd 
 • Advies om na 24u in gebruik te nemen

Rubio Monocoat Hybrid Wood Protector

 • Aanbrengen in 1 laag
 • Op basis van lijnzaad olie
 • Kies uit 20 kleuren
 • Advies om na 24u in gebruik te nemen

Afhankelijk van de staat van het teakhout behandel je de balkonbank elk jaar. Alvorens je begint kun je het teakhout het best ontgrijzen met Rubio Monocoat Exterior Wood Cleaner.

Verzending

Wij verzenden in de basis naar elk EU land. Bekijk hier de actuele verzendkosten en verzendinformatie. Als je buiten de EU woont kijken we graag naar de mogelijkheden. Neem contact op met info@hetbalkonbankje.nl om meer informatie op te vragen over het verzenden naar buiten de EU.

Binnen de EU wordt het balkonbankje verpakt in drie afzonderlijke dozen. De balkon loungebank wordt verzonden per pallet en is dus ook duurder om te verzenden. Bekijk alle verzendinformatie op onze verzending en levering pagina.

Tijdens het afrekenen kun je ervoor kiezen om een afhaalafspraak in te plannen. Dit kan in Amsterdam en Amstelveen.

Wij rekenen verzendkosten omdat we onze uiterste best doen onze zware producten zo goed en veilig mogelijk te verpakken, verzenden en aan jou te leveren. Rondom Amsterdam leveren we zwaardere producten zoals Het Balkonbankje overigens persoonlijk af. Ochtend, middag of avond én in het weekend. Hierbij geven wij advies en plaatsen we het waar je wilt; mét of zonder lift en op elke mogelijke etage. Indien gewenst monteren wij het ook voor je: easy peasy. Ook kun je bij verzending kiezen om een gratis afhaalafspraak met ons te maken.

Bekijk hier meer informatie over verzending en levering.

De gemiddelde levertijd is binnen Nederland 3 tot 5 werkdagen. Buiten Nederland en binnen de EU is de gemiddelde levertijd 6 tot 10 werkdagen.

Wij nemen de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht bij het verzenden en leveren van onze producten op het doorgegeven afleveradres.

 • Om de levering het best te laten verlopen raden wij je aan om een mobiel telefoonnummer door te geven waarop degene die de bestelling in ontvangst neemt bereikbaar is op de dag van levering. Zo kunnen wij of de chauffeur jou precies laten weten hoe laat we aankomen en kun jij je voorbereiden op de levering. Vaak wordt er +/- 30 minuten van te voren gebeld
 • Zorg altijd dat op het afgesproken tijdstip iemand aanwezig is om de bestelling aan te nemen
 • Geef van te voren goed aan of er situaties zijn die de levering kunnen bemoeilijken waardoor de bereikbaarheid van het afleveradres minder goed- of onmogelijk is
 • Indien de bestelling op een of meerdere pallets wordt geleverd gaan deze pallets altijd mee retour
 • Zodra je bestelling is ingeboekt bij de externe vervoerder of pakketdienst ontvang je één of meerdere track & trace nummers via e-mail
 • Indien de bestelling op een of meerdere pallets wordt geleverd gaan deze pallets altijd mee retour
 • De externe vervoerder of pakketdienst levert tot aan de deur of in de hal op de begane grond. Tenzij anders afgesproken dien je dus zelf de bestelling aan te nemen en te plaatsen op de bestemde plek
 • Als de levering is uitbesteed aan een externe transporteur ontvang je van de chauffeur een ontvangst- of orderbrief
 • Als het pakket bij de buren mag worden afgegeven; meldt dit dan van te voren
 • Controleer altijd de aangeboden bestelling op beschadigingen. Indien deze zijn gemaakt aan de verpakking en daarmee mogelijk de inhoud dien je foto’s te maken en een handtekening van de chauffeur moeten vragen. Dit is zeer belangrijk in een eventueel garantieproces
 • Als je een pakket gaat ontvangen via een pakketbezorger dan krijg je kort van te voren een bericht van de pakketbezorger in welk tijdvak je pakket wordt bezorgd. In dit bericht zit een link naar verschillende opties om je levering te wijzigen. Denk aan een neerzet toestemming of het laten afgeven bij de buren. Kies je voor neerzettoestemming dan geef je de chauffeur van de pakketbezorger toestemming om alleen dat specifieke pakket op een veilige plaats bij je huis neer te zetten of bij de buren af te geven. Hiervoor geef jij als consument toestemming aan de pakketbezorger. Op dat moment is Het Balkonbankje niet meer verantwoordelijk voor welke schade dan ook. Alle kosten die hieruit voortvloeien zoals extra verzendkosten, retourkosten, schade en vergoeding aan Het Balkonbankje voor een niet-compleet en dus onverkoopbaar product, zullen voor rekening zijn voor jou als verantwoordelijke consument

Betaling

Je kunt bij ons betalen via onze betaalprovider Mollie. 

Momenteel zijn de volgende betaalmethoden actief.

 • iDeal
 • Creditcards: Visa, Mastercard, American Express
 • Bancontact
 • Bankoverschrijving
 • Giropay
 • SOFORT banking
 • KBC / CBC

Retouren

Neem contact met ons op voor een retourafspraak. Als je in aanmerking komt voor een retourzending dan sturen wij retourbonnen op met verdere instructies.

Verpak het product (behalve aangebroken onderhoudsproducten of gebruikte producten) exact zoals deze is aangekomen; zo niet beter. Als het via pakketbezorging is bezorgd dan kun je het afleveren bij het dichtstbijzijnde afleverpunt van de gekozen pakketbezorger (DPD, DHL, POSTNL, etc.).

De bedenktijd voor onze producten is 14 dagen.

Je mag het balkonbankje of een ander product wél in elkaar om te testen hoe het zit en het eruit ziet. Doe dit na ontvangst zo snel mogelijk.

Je mag de balkonbank of een ander product niet eerst in gebruik nemen en later bepalen om de bank te retourneren. Dit is bedoeld om de risico’s op beschadigingen en gebruikssporen te elimineren.

Volg ons op Instagram

Wie ik ben?

Een doodgewone balkoneigenaar die in 2019 op zoek was naar een ruimtebesparende balkonbank met opbergruimte, maar niet kon vinden. Daarom heb ik besloten om zelf een duurzame teakhouten balkonbank met opbergruimte te ontwerpen.

Inmiddels heb ik meer dan alleen balkonbanken ontworpen en ontwerp ik allerlei balkonmeubelen en balkonaccessoires. Houd de webshop en social media dan ook goed in de gaten voor nieuwe producten.

Wil je mij iets vragen? Stuur mij dan een Whatsapp bericht.

Stel een vraag via whatsapp

Tevreden klanten

Een aanrader dus!

Prachtig bankje, goeie kwaliteit, makkelijk te monteren, snelle levering en fijne communicatie! Een aanrader dus!

Renee Wilson

Bester kundenservice!

Bank und Hocker passen perfekt auf unseren Balkon in Südtirol. Bester Kundenservice!

Maximilian Breitling

Supertevreden!

Prachtig uitgevoerd met een goede instructie erbij. De bestelling en levering liepen vlot en we zijn supertevreden!

Wim Barbier

Lees meer reviews!

Het Balkonbankje
winkel waardering4.90 / 5
productwaardering4.88 / 5
329 beoordelingen
Vraag mij alles

Wil je meer weten?

Bezoek contactpagina Of vraag via whatsapp
Hulp nodig?